Turtips

Trenger du tips til hvor du skal dra på tur? Her er noen turer vi anbefaler. Flere turforslag finner du på

UT.no - hele Norges turplanlegger

Øyfjellvarden 818 m.o.h

Alt. 1, fra Øya: Kjør over Øybrua og sving av til høyre ved Elkjøp. Ta igjen første avkjørsel til høyre og kjør til enden av industriområdet. Følg videre ”strandvegen” ca. 200m før du tar av på stia til venstre. Gå så opp Trongskardet. På grunn av en del ur og stein kan stia stundom være vanskelig å finne. Fra toppen av skaret følges sti innover som så dreier bratt opp til høyre. Følg denne opp på fjellet mot Stortuva.


Total distanse: ca. 7 km

Denne løypa er krevende

Øyfjellvarden 818 m.o.h

Alt. 2, fra Øydalen (skiltet/merket) Kjør over Øybrua og ca. 2 km til Øydalen (skiltet). Følg veien videre til anvisningsskilt for parkering. Følg traktorvegen oppover ca. 3 km til Saugjeterhytta øverst i Øydalen. Fortsett vestover på merket sti mellom Øyfjellet og Kvanndalshatten. Drei så nordover og følg vardinga opp til Stortuva/Varden. Vel oppe på Mosjøens byfjell, kan du kose deg med utsikten over bl.a. byens kvadratur. Kanskje kan du, hvis du bor slik til, vinke til dem som er hjemme.


Total distanse: ca. 14 km

Brurskanken 1447 m.o.h

Kjør innerst i Herringbotnet. Følg merket sti fra parkeringsplassen. Den går sørøstover til du er på høyde med Klubbvatnan-660m.o.h.

Løypa går så til venstre og opp på ryggen som følges nordover og senere mere østover mot toppen.


Total distanse ca 11 km.