Hundesledetur på Sjåmoen 19. feb

Foto: Elisabeth Tverå

Hundesledetur på Sjåmoen under perfekte forhold.

Traseen gikk i flott terreng i en oppkjørte løype på 2,5-3 km. De betalende fikk valuta for pengene :-) De minste barna hadde foreldre sammen med seg i sleden. Roy kjørte hundeslede med plass til tre (ti hunder i spannet), Astrid kjørte hundeslede med plass til to (seks hunder i spannet). De kjørte over tyve runder, så det ble mange mil på hundene. Etter hvert, når hundene var slitne, fikk turlederne/-voksne prøve seg som hundesledekjørere. Utrolig gøy!

Bålkos med bålpanne og grilling av pølser med brød samt marshmallows. Servering av bålkaffe, kakao og pepperkaker.

Utdeling av vom og kos til hundene, som er av rasen Alaskan Huskies.

De fleste hadde med ski og tok turer alene i området. Noen hadde også med seg leker som bøtte og spade. Noen hadde også med akebrett og turer.

Spontan lek som «hytte under grantrær», snøballkrig, hopping og tulling.

Selve campen, der vi oppholdt oss mens vi ventet på hundespanntur, var cirka 100 meter å gå fra parkeringen. Det passet fint da de minste barna satt i bæremeis og ikke kunne gå. For øvrig ble flere av de minste også fraktet på akebrett.

Den yngste som kjørte hundeslede hadde 2-årsdag, utrolig stas. Ellers varierte alderen på barna fra 3-17 år.

Vi hadde en bestemor med to barnebarn på helgetur i Mosjøen med (der barna til vanlig bor i Trondheim og Asker). Ellers kom det flere fra Sandnessjøen, og de var imponert over aktiviteten ut fra hva de andre turlagene i distriktet gjør .
Ellers hørtes utsagn som; «dette er den beste dagen i mitt liv», «dette må bli en årlig aktivitet» og «utrolig godt jobbet). – Vi har for øvrig booket hundesledetur til neste år :-)

Det var lett og se at hundekjørerne likte det de gjorde, de hadde god kontakt med deltakerne (spesielt barna).


Skrevet av Ingunn Skaland 24. februar 2017