Sommertur til Stavassetra utsatt til 14/9

Fellestur

Dato
14. september kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Stavassgården, Lomsdal-Vistennasjonalpark
Arrangør
Brurskanken Turlag
Turområde
Helgelandskysten (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med til Stavassetra 14/9.  Vi tar turen fra Granesida. Oppmøte på parkeringsplassen kl 10:00

Fra Grane: Stavassdalen ligger sør-vest for Trofors i Grane kommune i Nordland. Dersom du ønsker å besøke Stavassetra via Stavassgården så er det greiest å ta utgangspunkt i Trofors sentrum. I sentrum ligger butikken Coop-Grane. Vestersiveien starter ved butikken og går sørover. Det er ikke skiltet i dette krysset. Vestersiveien følges som den naturlige hovedvei i om lag 5,6 km. Underveis kjører du delvis langs Svenningdals-elvas bredder. Den flotte Stavasselva med sine fosser og stryk passerer du etter om lag 4,2 km. Etter nesten 5,6 km kommer du til et veikryss der alternativet enten er å kjøre rett fram til Strendene, eller følge tydelig skiltet vei, Stavassdalen, til høyre. Veienden nås etter ca 6 km. Her er det parkeringsplassen.

Stavasselva krysses til fots over hengebrua. Fra parkeringsplassen og til Stavassgården er det en tydelig sti på om lag 300 meter. Følg stia videre forbi Stavatnet, over myrene og til Stavassetra.

Turleder er Linda Enga og Karen Siebenbrodt

Sommertur til Stavassetra utsatt til 14/9

Bli med til Stavassetra 14/9.  Vi tar turen fra Granesida. Oppmøte på parkeringsplassen kl 10:00 Fra Grane: Stavassdalen ligger sør-vest for Trofors i Grane kommune i Nordland. Dersom du ønsker ...

Kontaktinformasjon:

  • Linda Enga og Karen Siebenbrodt

Turledere:

  • Linda Kristin Enga
  • Karen Siebenbrodt